Har du matat djuren?
Har du matat djuren?


Det är i skymningstimmen när kvällsbrisen drar över fälten och mörkret sänker sig som dom vaknar, orosdjuren.


Vad spelar oro och rädslor för roll i våra liv? Hur formar vi vår tillvaro runt dem och hur balanserar vi för att manövrera mellan dem. Har du matat djuren? Är ett scenkonstverk Om orosdjur, mod, rädslor och att våga stå på egna ben,


Spelas för barn med sina vuxna. Från 7 år

Skolföreställning 9-11 årPå scen: Tilde Jonasson, Ida Hesselmark Isabella Linnéa Eriksson

LJus: Jonas Åkesson Animation: Vincent Willman Engström

Manus, Regi/ koreografi, Koncept: Emily Willman


Foto Patrik Palm


Har du matat djuren? Genomförs Med stöd från Kulturrådet och

Svante Bergströms Teaterstiftelse Svenska Kyrkan Höörs församling 

Har du matat djuren? I skolan


Har du matat djuren? spelas som skolföreställning åk 3-5

Har du matat djuren? Handlar om att hitta modet att våga stå på egna ben och att navigera genom sådant som kan vara svårt i livet.  Med avstamp i möten med barn i ålder 10-11 år välkomnar Har du matat djuren? Publiken in i ett fantasifullt landskap där orosdjuren får kropp och röst och där rädslor får finnas och  bli synliga.  Oroar oss gör vi, ibland lite lagom, ibland i alldeles orimliga proportioner. Ibland över saker vi kan styra, ibland över det allra svåraste som finns, döden.


Scenkonst är fantastiskt på så vis att det öppnar ett rum där vi kan mötas , där  ovälkomna känslor och tankar kan få luftas, där vi kan se varandra och oss själva och väcka igenkänning och samtal. Har du matat djuren? Är ett verk att se tillsammans med sina vuxna. En plattform för att våga prata om det som oroar och hur vi kan hjälpa varandra att  leva med det som är svårt.

Som skolföreställning spelas Har du matat djuren? För åk 3-5. Till föreställningen finns en lärarhandledning som är kopplad till läroplanen i ämnet svenska. Lärarhandledningen omfattar även en tecknad serie att ha som diskussionsunderlag. 

Serie om oro tecknad av Vincent Willman Engström

Information och bokning: djuren@sagashus.se

Kontakt


För mer information, kontakta Emily