SAGODANS

Vill du dansa en saga?Kontakta mig för frågor och info emily@sagashus.se

tillbaka till BARN och UNGA och  SAGAS HUS och HEM IGEN


SAGODANS


 

Sagodans är ett rörelseäventyr med utgångspunkt i kända sagor och berättelser. I lekfulla övningar provar vi de olika rörelsekvaliteterna som sagan erbjuder och utforskar kroppens uttrycksmöjligheter. Tillsammans ger vi sagans fysisk form och låter kroppen berätta den om och om igen.

 

Sagodans innehåller både lekar och  livfullt berättande.

Ett Sagodansäventyr tar  mellan 40-60 minuter. Det kan även kombineras med en bild eller pysseluppgift så att sagans karaktär blir en gestalt att ta med sig hem. Sagodans passar barn från ca 4 år.

 

Sagodans fungerar alldeles utmärkt att använda sig av i skolan som en del av ett Skapande Skola projekt. Sagodans är också ett uppskattat inslag på barnfestivaler och bibliotek.

Sagodans passar också inom vård och omsorg.

SAGOR ATT DANSA OCH BERÄTTA


Alla sagor går att dansa och kroppen är fantastisk på att berätta. Nedan ser du ett par exempel på sagor som jag arbetar med.


Bockarna Bruse

Den välkända sagan om Bockarna Bruse känner alla barn och vuxna till. Här mixas klassiska karaktärer med tankar kring gränser och överlevnad. I dans och rörelse får vi prova att vara både den starka och den svaga. Den Onda och den Goda och uppleva den hisnande spänningen att ta sig över bron.


Pomperipossa

Pomperipossa är berättelsen om häxan som var så rysligt elak att hon förtrollade alla hon mötte men som slutligen fick smaka på sin egen medicin. Pomperipossa bjuder på en mängd karaktärer att prova och gestalta. Hela rörelseregistret får användas när vi hoppar som kråkor, spatserar högfärdigt går sidledes som krabbor och inte minst, det svåraste av allt, testar vår förmåga att stå blickstilla i den hisnande kittlande utmaningen att bli förstenad.

.

Copyright © All Rights Reserved